ČESTITKA REISU-L-ULEME ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE UPUĆENA HADŽI-HAFIZ ŠAĆIR EFENDIJI FETAHU POVODOM IZBORA ZA VRHOVNOG POGLAVARA RIJASETA ISLAMSKE VERSKE ZAJEDNICE U SEVERNOJ MAKEDONIJI

Uvaženi Reis-ul-ulema, hadži-hafiz Shaqir efendija Fetahu,

Esselamu alejkum!

U ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije, muftija, imama, kao i u svoje ime, čestitam Vam izbor za časno mjesto vrhovnog poglavara Islamske vjerske zajednice Sjeverne Makedonije.

Uvjereni smo da će Vašim izborom za Reisu-l-ulemu svi građani, a naročito muslimani Sjeverne Makedonije, kao i Vaša Zajednica, džamije, medrese, fakultet, te druge institucije u zemlji i inostranstvu koji su dio Vašeg amaneta za koji ste položili zakletvu Uzvišenom Allahu imati trajnu korist, sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost, in šaa Allah!

Rijaset Islamske zajednice Srbije imao je čast da s Rijasetom Islamske vjerske zajednice Sjeverne Makedonije ostvaruje izuzetno dobru saradnju, koju smo prošle godine obostrano i zvanično prihvatili u formi Memoranduma o saradnji na svim nivoima i u svim oblastima. Naša nada i želja je da nastavimo s dobrim rezultatima na obostranu korist, uvijek vodeći računa o uspjehu muslimana i našeg dina Islama, iskreno težeći opštem interesu Ummeta.

U to ime, još jednom primite naše čestitke, a Milostivom Allahu upućujemo dove za Vaše dobro zdravlje, snagu, ustrajnost u dobru i uspjeh u svakom hairli poslu!

S poštovanjem, selamima i dovama, Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije

Akademik dr. sci. Sead efendija NASUFOVIĆ

Share post

Shares