ČESTITKA REISU-L-ULEME SEADA NASUFOVIĆA NOVOIZABRANOM PATRIJARHU SRPSKOM, GOSPODINU PORFIRIJU

U ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije, naših muftija i imama, u svoje ime, čestitam Vam izbor za najodgovorniju dužnost u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi – dužnost Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog. Naše čestitke upućujemo i Svetom arhijerejskom Sinodu, preosveštenstvima, sveštenicima, monasima i monahinjama, naročito vernom narodu Srpske Pravoslavne Crkve!

S radošću smo primili vijest o Vašem izboru, sjećajući se naših ranijih susreta koji su u našoj Zajednici zapisani kao živi primjer dobre saradnje Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve. Uvjeren u vječnu istinu da svako vrijeme nosi svoje breme, te da svako breme traži pleća odgovornih, dostojnih i ustrajnih, siguran sam da će nakon Vašeg izbora za Patrijarha srpskog, Rijaset Islamske zajednice Srbije, kao i sve druge vjerske zajednice i crkve u Republici Srbiiji, moći da zajedno nastave siguran hod u zajedničku i bolju budućnost.

Zato, neka je sva hvala i zahvala Svevišnjem Bogu, a u Njega su ključevi svih tajni, samo ih On zna, i On jedini zna šta je na kopnu i šta u moru, i nijedan list ne opadne, a da On za nj ne zna; i nema zrna u tminama Zemlje niti ičega svježeg niti ičega suhog, ničega što nije u jasnoj Knjizi, a trajni blagodari i blagoslovi na sve vjesnike Njegove riječi.

Bože naš, Koji si jednom riječju sve stvorio, učini nam život spomena vrijednim, a nemoj nas prepustiti zaboravu; učini naša srca zdravim, naše riječi ljekovitim, naš vid istnitim, naše duše ljubavlju punim! Amin!

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije

Sead efendija Nasufović

Share post

Shares