MINISTAR ĐORĐEVIĆ POSETIO ISLAMSKU ZAJEDNICU SRBIJE – RAZGOVOR O UNAPREĐENJU SARADNJE

Danas je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije – Zoran Đorđević, posetio Islamsku zajednicu Srbije. U prostorijama IZS u Beogradu, ministra je dočekao reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije – akademik dr Sead ef. Nasufović.Povod posete je bio rad na zajedničkim planovima i idejama povodom Godine solidarnosti i saradnje.Nakon sastanka sagovornici su dali izjave za medije.

Reisu-l-ulema Nasufović je kazao: „Islamska zajednica Srbije danas je imala čast da razgovara i da ugosti ministra, gospodina Đorđevića. Ova godina je po predlogu Ministarstva za rad označena kao Godina solidarnosti gde su sve tadicionalne crkve i verske zajednice prepoznale sebe po svojoj misiji, po svojoj prirodi da učestvuju kao kuće solidarnosti, kuće tolerancije i suživota; da to svojom praksom pokažu.Mi ističemo našu zahvalnost ministru, gospodinu Đorđeviću što je svojom plemenitom idejom podstakao nas da svoju misiju nastavimo kao ljudi, da pomažemo jedni drugima, da naš život učinimo lepšim kao i mesto gde živimo. Da ova iskušenja kroz koje celo čovečanstvo prolazi olakšamo koliko je to u našoj mogućnosti. U tom cilju, mi smo kao Islamska zajednica dali nekoliko predloga kako bi to moglo praktično da izgleda, o tim temama smo danas razgovarali i verujem da ćemo naše dogovore i realizovati onoliko koliko se bude dalo do kraja ove godine a verujem jer smo i do sada uvek imali dobru saradnju da ćemo sa dobrim idejama imati uvek i korektnu saradnju i ubuduće.“

Nakon sastanka, Ministar Đorđević je obišao i prostorije Beogradske islamske srednje medrese.

Sastanku prisustvovali i direktor Vakufske direkcije i Bejtul mala IZS – Musa Abu Sabiah, muftija sandžački – Senad ef. Halitović, muftija beogradski i vojni – Mustafa ef. Jusufspahić, direktor Beogradske islamske srednje medrese – Ramadan ef. Mehmedi, sekretar Vakufske direkcije i Bejtul mala – muftija sremski Emin ef. Zejnulahu, kao i zamenica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Nina Mitić iz Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti.

Share post

Shares