ODRŽANA REDOVNA SEDNICA RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

Beograd, 4. oktobar 2020. godine.  

Pod predsedavanjem reisu-l-uleme, akademika dr Seada ef. Nasufovića, održana je redovna sednica Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Sednici su prisustvovali odbornici iz tri Mešihata – sandžačkog, srbijanskog i preševskog, muftije iz tih oblasti, kao i imami i članovi.  

Na sednici su podneti i usvojeni izveštaji direktora medresa, obdaništa i Fakulteta islamskih nauka o radu, aktivnostima, rezultatima i realizaciji nastavnog plana i programa, kao i okolnostima obrazovo-vaspitnog procesa tokom školske/akademske 2019/20. godine i izveštaji o početku školske/akademske 2020/21. godine.  

Takođe, usvojeni su izveštaji sva tri Mešihata o predramazanskim, ramazanskim i bajramskim aktivnostima za 2020. godinu, kao i izveštaj za Kurban-bajram 2020. godine. Svi izveštaji su ocenjeni kao veoma uspešni, naročito ako se uzme u obzir rad u novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom Covid – 19.  

Na kraju, donate su odluke o imenovanju Komisije za sprovođenje izbornih aktivnosti na području Mešihata IZ-e srbijanskog i Mešihata IZ-e za Bujanovac, Preševo i Medveđu. Rok za sprovođenje i završetak izbora je dva meseca.

Share post

Shares