PETAK 24.3.2023. – OTVARANJE PRVOG HALAL ŠOPA U BEOGRADU

Ul. Kralja Petra 71-75

Drugog dana meseca Ramazana 2023. biće svečano otvoren prvi Halal šop u Beogradu.

Lanac prodavnica “Aman” je jednu svoju radnju koja se nalazi u neposrednoj blizini Bajrakli džamije u Beogradu opremio najsavremenijom opremom kako bi radnja, osim svoje osnovne namene – distribucija isključivo halal proizvoda, dobila i moderan izgled.

Dugogodišnja želja i višegodišnji napori muftije Mustafe ef. Jusufspahića da prva samousluga do Bajrakli džamiji u sebi sadrži isključivo halal proizvode, konačno su se ostvarili.

“Aman”, kao drugi domaći prodajni lanac u Srbiji, po broju prodavnica, sa preko 200 svojih objekata na usluzi je svim građanima nevezano za njihovu versku pripadnost, a ovaj lokal u blizini Bajrakli džamije je specifičan po tome što će sva roba imati halal sertifikat – halal na arapskom između ostalog znači i čisto. Najveći broj zahteva Halal standarda su identični sa HACCP sistemom i ISO 9001 standardom, te halal proizvode svakako koriste i nemuslimani. Izabrana je baš lokacija u Kralja Petra 71-75 zbog muslimana koji dolaze u džamiju, kao i zbog mnogobrojnog diplomatskog kora muslimanskih država.

Svi proizvodi u radnji će biti pod monitoringom i kontrolom agencije Halal Srbija. U radnji će se nalaziti najsitniji proizvodi, preko konzervirane hrane, suvomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina pa sve do mesa.

U radnji će biti i hurmi, kojima se obično prekida post, koje su uvezene iz Tunisa, sveže, ovogodišnji rod koji u sebi sadrži minimum prirodnih šećera i koje mogu konzumirati i dijabetičari. Hurme, koje su izuzetno ukusne, biće i u ostalim Amanovim radnjama.

Share post

Shares