RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE U SARAJEVU, NA POZIV AMBASADE KRALJEVINE SAUDIJSKE ARABIJE

U okviru svojih aktivnosti u zemlji i inostranstvu, Rijaset Islamske zajednice Srbije je 22. septembra prisustvovao proslavi Nacionalnog Dana Kraljevine Saudijske Arabije.

Ova proslava je obeležena sa posebnom pažnjom jer je ove godine po prvi put između Republike Srbije i Kraljevine Saudijske Arabije potpisan istorijski ugovor o potpunoj saradnji ministarstava poljoprivrede ove dve države. Ugovor podrazumeva izvoz halal mesnih proizvoda (mesa i mesnih prerađevina) kao i mlečnih proizvoda koji su sertifikovani od strane Halal agencije Rijaseta IZS čime je otvoren put saradnje u trgovini između Srbije i Saudijske Arabije.

Nedžmedin ef. Saćipi, naibu-reis, je razgovarao na temu proširenja saradnje vezano za organizovanje hadža i umre. On je izneo mogućnost organizovanja hadžiluka preko centrale IZS u Beogradu.

Ramadan ef. Mehmedi je iskorustio priliku za pokretanje inicijative za stipendiranje naše dece koja žele da studiraju u Saudijskoj Arabiji a koje bi išlo uz saradnju sa Beogradskom islamskom srednjom medresom.

Share post

Shares