SAVETNIK ZA SOCIJALNA I VERSKA PITANJA PRI AMBASADI TURSKE POSETIO MALI ZVORNIK I OBIŠAO ŠKOLU KUR’ANA

Petak, 22. oktobar 2021. godine

Muftija mačvansko-podrinjski, Mehmedalija ef. Veli, dočekao je savetnika za socijalna i verska pitanja pri ambasadi Republike Turske u Beogradu, gospodina Ertuğrula Coşkuna.

U prijatnoj atmosferi, muftija Veli je upoznao svog gosta sa radom, aktivnostima i planovima Muftijstva mačvansko-podrinjskog. Razgovor je vođen u objektu planiranom za školu Kur’ana koja još uvek nije u funkciji a Dijanet Republike Turske pomaže Islamsku zajednicu Srbije – Muftijstvo mačvansko-podrinjsko tako što je poslao hafiza, Bilala ef. Guvena, čiji će zadatak biti da pomogne usavršavanje imama, da poduči nove ljude – buduće imame, medresanate kao i decu koja će sutra, u svojim mestima, moći to znanje da prenesu generacijama koje dolaze.

Muftija je kazao kako uskoro očekuje opremanje objekta koji će biti i u funkciji letnje škole Kur’ana. On je dodao da je ova poseta predstavnika Dijaneta, kao i sama podrška koju Dijanet pruža, značajna za Islamsku zajednicu Srbije kao i za sam džemat u kojem će biti pokrenute nove aktivnosti.

Share post

Shares