DIREKTOR BEOGRADSKE ISLAMSKE SREDNJE MEDRESE, RAMADAN MEHMEDI, DOČEKAO GOSPODINA GORANA VESIĆA KOJI JE URUČIO POKLONE UČENICIMA I PROFESORIMA

Beograd, 20. jun 2022.

Danas je gospodin Goran Vesić, ispred Grada Beograda, uručio poklone učenicima i profesorima Beogradske islamske srednje medrese. Njega je dočekao direktor ove obrazovne ustanove, Ramadan Mehmedi.

Pokloni su posebno obradovali maturante čiji je uspeh usrećio i ohrabrio sve u Islamskoj zajednici, posebno zbog otežanih uslova školovanja tokom pandemije kovid 19, ali svojom upornošću stigli su do kraja školovanja u Medresu. Njima će matura ostati u sećanju i po tome što se podudara sa 500 godina postojanja Bajrakli džamije, koja je sve vreme bila i džamija i medresa.

Pokloni su uručeni i profesorima kao mali vid zahvalnosti za njihov trud u radu sa decom, jer su oni kao učitelji i pedagozi jedini koji decu usmeravaju u istom pravcu kao i roditelji te zaslužuju svaku pohvalu i poštovanje.

Posebna pohvala i poštovanje za direktora Ramadana Mehmedija za uložen trud i strpljenje koje je bilo bez granice. On je dokaz za uspešan rad same Zajednice, kao svršenik Beogradske islamske srednje medrese, uz Božiju pomoć završio je fakultet/ilahijat te dobio radno mesto u Islamskoj zajednici Srbije.

Formirati, odgajati učenike (sutra ljude) da budu koristan deo društva je suštinska uloga BISM i Islamske zajednice Srbije, koja traje tačno 155 godina. Dobijeno je poverenje roditelja da šalju decu u ovu obrazovnu ustanovu, i iz godine u godinu je sve više polaznika te je u planu Medrese, odnosno Zajednice, da se otvori dodatni internat sa većim kapacitetom.

Share post

Shares