GRADONAČELNICA NIŠA PRIREDILA PRIJEM NOVOIMENOVANOM NIŠKOM MUFTIJI

8. novembar 2022. godine

“Za dve godine, koliko već traje moj mandat, nisam znala da postoji muftija niški,” kazala je gospođa Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, počevši razgovor sa visokom delegacijom Islamske zajednice Srbije koju su činili zamenik muftije srbijanskog – muftija Mustafa ef. Jusufspahić, muftija niški – Emin ef. Zejnulahu, imam Islam-agine džamije – hafiz Halit Ćiftći, kao i predsednik džematskog odbora – Sefedin Dobreva.

Gradonačelnica Sotirovski, baš kao što je bila gostoprimiva bila je i konstruktivna i odmah krenula na posao, te je svojim saradnicima odmah dodelila zadatke u koje je uključila i novog muftiju, kao da je član Gradske uprave, oko rešavanja nagomilanih pitanja niških muslimana. Pitanje muslimanskog groblja je samo jedan problem u nizu.

Muftija Zejnulahu je, kao jednu od ideja, predložio da se u kalendar proslava Grada Niša upišu i blagdani muslimana, dodavši da će svojim zalaganjem učiniti sve što je neophodno da se niški muslimani integrišu u društvo i budu njegov deo bez razlika.

Muftija Jusufspahić, kao poznavalac situacije u Nišu kada su u pitanju muslimani i poteškoće oko obnova džamije, je obećao da će se angažovati lično da se nadoknadi propušteno vreme u prethodnih deset godina. Dokaz tome je njegvo prisustvo prijemu oblasnog muftije, za kojeg je nadležan Mešihat srbijanski.

Delegacija IZ-e Srbije je obišla vakuf u Šumatovačkoj, gde Vakufska direkcija Islamske zajednice Srbije preduzima korake u očuvanju i gradnji na parceli.

Share post

Shares