POČELA IZGRADNJA DŽAMIJE U PANČEVU

Na području koje je pod organizacijom Medžlisa Islamske zajednice Pančevo, u ulici Lava Tolstoja 19, u toku je izgradnja džamije. Projektom je predviđena i izgradnja nove abdesthane, prostora u kojem bi žene mogle obavljati namaz, mini biblioteke, stana za imama, kancelarije koju bi koristili uposlenici u Medžlisu Islamske zajednice Pančevo, kao i komercijanog lokala uz samu ulicu.

Na placu koji je kupljen 2008. godine nalazio se objekat u lošem građevinskom stanju. Zbog starosti kupljenog objekta (60 godina), i dotrajalog materijala od kojeg je sagrađen kao i usled loše konstrukcije, objekat je zahtevao dugogodišnje, kontinuirane radove i potpunu rekonstrukciju.

Od 2015. godine, zbog nemogućnosti dobijanja građevinske dozvole, Medžlis IZ-e Pančevo je tražio dozvolu za renoviranje – investiciono održavanje. Nakon dobijanja dozvole i početka radova na renoviranju, objekat se urušio.

Pokušaj izgradnje novog objekta, zbog nedostatka građevinske dozvole, sprečila je građevinska inspekcija. Nakon zvaničnog dopisa Medžlisa IZ-e Pančevo Vakufskoj direkciji – bejtul mal, urađen je novi projekat koji je Opština Pančevo prihvatila. Pokrenuta je procedura dobijanja lokacijske dozvole od strane nadležnih komunalnih preduzeća iz Pančeva, nakon čega je izvesno dobijanje građevinske dozvole što će omogućiti nastavak planirane gradnje.

Share post

Shares