VESTI IZ NIŠKOG MUFTIJSTVA

Beograd, 05.06.2023

Gradonačelnica Dragana Sotirovski primila je muftiju niškog Emina ef. Zejnulahu. Tema je bila u vezi muslimana u Nišu i novih aktivnosti muftijstva od kad je muftija nedavno postavljen. Teme su ohrabrujuće, jer postoji volja obe strane da se unapredi saradnja islamske zajednice srbije sa gradom Niš.

Muftija niški Emin ef. Zejnulahu, predvodio je džuma namaz u niškoj džamiji i posle Akšam namaza je vodio dugi razgovor sa džamatlijama do Jacije namaza. Razgovor je bio u cilju unapredjenja rada džemata i usaglašavanja rada odbora sa džematom i poboljšanje položaja muslimana u svom gradu Nišu.

Sutradan je muftija prisustvovao akademiji povodom slave grada Niša na koju ga je pozvala gradonačelnica. I tom prilikom se upoznao sa vladikom Niške parohije i katoličkim sveštenikom te je nastavio priljateljski razgovor sa njima u znaku verske tolerancije i medju religijskog dijloga, potvrdjujući da smo svi isti, pijemo iste vode, dišemo isti vazduh i delimo istu sudbinu.

Takodje je muftija niški posetio Leskovac i obavio više razgovora i kontakata radi organizacije sastanka sa odborom Leskovca radi cetralizacije administracije i uključivanje svih odbora iz niškog područja vakufske direkcije.

Share post

Shares