RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE – VAKUFSKA DIREKCIJA, NA PREDLOG ZAMENIKA MUFTIJE SRBIJANSKOG, IMENOVALA MUTEVELIJE (UPRAVNIKE) BAJRAKLI DŽAMIJE, KAO I DŽAMIJA U PANČEVU, SREMČICI, ZEMUN POLJU, BATAJNICI I DŽAMIJA NA KARABURMI I LEDINAMA

Danas je, u prostorijama Islamske zajednice u Beogradu, sekretar Vakufske direkcije – Bejtul mala Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Emin ef. Zejnulahu, uručio rešenja o imenovanju mutevelija (upravnika) Bajrakli džamije u Beogradu, kao i džamija u Pančevu, Sremčici, Zemun polju, Batajnici, Surčinu i džamija na Karaburmi i Ledinama.

Na predlog zamenika muftije srbijanskog, muftije beogradskog Mustafe ef. Jusufspahića, rešenja je potpisao i direktor Vakufske direkcije – Bejtul mala Musa Abu Sabiah.

U kraćem govoru koji prethodio uručenju rešenja, Emin ef. Zejnulahu je podsetio prisutne na vrednost i značaj vakufa, poželeo im uspeh u radu i istakao da je ovo samo jedan korak od mnogih koji su napravljeni u prethodnih 15 decenija i da to su koraci za samouverene, neumorne i one koji ne znaju za odustajanje. “Naš cilj jeste uređenje i unapređenje Islamske zajednice Srbije”, kazao je sekretar Vakufske direkcije.

Share post

Shares