DIREKTOR KULTURNOG CENTRA IRANA POSETIO PROSTORIJE BEOGRADSKOG MUFTIJSTVA

Beograd, 09.08.2023

Direktor kulturnog centra Irana u Beogradu g.Amir Purpezešk je danas posetio prostorije beogradskog Muftijstva i razgovarao sa direktorom Vakufske direkcije Rijaseta Islamake zajednice Srbije g. Musom Abu Sabiah i Muftijom beogradskim g. Mustafom ef. Jusufspahicem.

U srdačnom i bratskom razgovoru bilo je reči o stavu i osudi celokupnog islamskog sveta prema neprijateljskim postupcima radikalnih nacista u činu paljenja poslednje Božije objave Kur’ana u visoko razvijenim zemljama zapadne Evrope gde smo se složili da je neophodna veća aktivnost islamskog sveta u edukaciji sveta o tome šta je Islam i njegovom velikom doprinosu i ostavštini ljudskoj civilizaciji.

G.Amir Purpezešk je posebno izrazio svoje zadovoljstvo radom IZS na propagiranju islamske kulture sa posebnim osvrtom na uspesno obaveljenom projektu u izradi markice sa motivima Bajrakli džamije u Beogradu.

G. Musa je zahvalio IRKC na pomoći koju je Iranska Ambasada poslala tokom meseca Ramazana u vidu dolaska hafiza Kurana iz Irana koji je boravio jedan deo tog meseca po našim džematima.

Muftija je uručio g. Amiru i poklon markicu Bajrakli džamije iz prve serije.

Share post

Shares