PRIJATELJSKI RAZGOVORI U SEDIŠTU RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

Beograd, 12.08.2023

U petak 11.08. na džuma namazu u Bajrakli džamiji , Beogradski muftija Mustafa ef. Jusufspahić je dočekao vernike i nenajavljene goste izvanrednom hutbom po sadržaju i načinu izlaganja. Svi prisutni su razumeli hutbu  jer muftijine hutbe su obično na više jezika i na internacionalnom nivou.

 Nakon završetka hutbe u nenajavljenoj poseti džamiji, muftija Mustafa  je, u salonu kraj Bajrakli džamije, primio Njegovu Ekselenciju gospodina Mehmet Kemal Bozay, zamenik Ministra spoljnih poslova Republike Turske i Direktor odeljenja za pitanja odnosa sa Evropskom Unijom. Delegaciju koju je predvodio, sačinjavali su aktuelni Ambasador Republike Turske, Njegova Ekselencija, gospodin Hami Aksoy, Doc. Dr. gospodin Selim Argun, zamenik Predsednika Diyanet službe za verska pitanja Republike Turske i ostali visoki zvaničnici ove prijateljske države. 

Između ostalog razgovarali su o  stanju i hal muslimana R. Srbije. Beogradski muftija je izrazio svoje zadovoljstvo ovom iznenadnom posetom i izrazio spremnost naše zajednice za saradnju, a kao i uvek u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Ustavom Islamske zajednice Srbije. Takav stav je iznet i prilikom nedavne posete egipatskog Muftije sa delegacijom.

Share post

Shares