ODRŽANA PREDRAMAZANSKA SEDNICA MEŠIHATA SRBIJANSKOG

U Beogradu je sinoć održana predramazanska sednica Mešihata srbijanskog, u proširenom sastavu, kojom je predsedavao muftija Mustafa ef. Jusufspahić, v.d. predsednika Mešihata srbijanskog. Zbog velikog broja prisutnih sednica je morala biti održana u prijemnom salonu upravne zgrade IZS. Planirano je da se naredna sednica održi u svečanoj sali Hamd, kako bi bilo omugućeno svim predstavnicima medžlisa i džemata Mešihata srbijanskog da prisustvuju sednici.

Borski imam, Nazim ef. Demiri, je otvorio sednicu učenjem Kur’ana.

Na sednici se govorilo o ramazanskim aktivnostima, utvrđivanju visine sadekatu-l-fitra, kao i međusobnim posetama i obilascima džemata Mešihata srbijanskog.

Mesec Ramazan počinje 23. marta, a nakon izlaganja prisutnih i različitih pogleda na visinu sadekatu-l-fitra, usled ekonomske situacije i različitih životnih troškova u gradovima Srbije, dogovoreno je da će konačnu odluku doneti muftija sa svojim pomoćnicima u saradnji sa Vakufskom direkcijom, a o kojoj će džemati biti obavešteni.

Što se tiče verskog života tokom meseca Ramazana, imami su izneli program koji će sprovesti kao i plan realizacije podele pomoći i organizovanih iftara za najugroženije.

Sednica je protekla u bratskoj i srdačnoj atmosferi, elhamdulillah.

Share post

Shares