POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU ISLAMSKOG CENTRA

Novi Pazar, 20. novembar 2020.

Svečanim polaganjem kamena temeljca i dovom, obeležen je početak radova na izgradnji Islamskog centra u ulici Rifata Burdževića, kod Velikog groblja u Novom Pazaru.

Događaju su prisustvovali građani, imami, predstavnici Islamske zajednice, kao i predstavnici gradskih vlasti, političkog, kulturnog i javnog života.

O značaju izgradnje Islamskog centra govorili su reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Sead ef. Nasufović, i muftija sandžački Senad ef. Halitović.

Dovu je proučio zamenik muftije sandžačkog Muhamed ef. Demirović.

Nakon proučene dove, uz učenje tekbira, usledilo je i postavljanje kamena temeljca za budući Islamski centar koji će biti od velike koristi stanovnicima ovog dela grada, s obzirom da ne postoji sličan objekat u blizini.

Vakif placa i većinski donator izgradnje objekta je hadžija Dževad Aljković.

Planom je predviđeno da objekat bude na tri nivoa, tako da će pored prostora za obavljanje namaza, jedan sprat biti namenjen školi Kur’ana a drugi Islamskom obdaništu.

Molimo Gospodara Milostivog da vakifu i svima koji će uzeti učešće u ovom projektu radi Njega Uzvišenog, trud ukabuli i to im zalogom za Dženet učini, a ovaj projekat učini trajnim i plodonosnim za sve generacije do Sudnjega dana.

Share post

Shares