AMBASADOR IRANA, NJ.E. HASANPUR, POSETIO BEOGRADSKU ISLAMSKU SREDNJU MEDRESU

Direktor Beogradske islamske srednje medrese, Ramadan ef. Mehmedi, ugostio je Ambasadora IR Iran, NJ.E. Rašida Hasnpura, i direktora Kulturnog centra IR Iran, gospodina Amira Purpezeška.

Povod posete je saradnja BISM-e i Kulturnog centra Irana.

Direktor Mehmedi je u srdačnom razgovoru upoznao svoje goste o radu Beogradske islamske srednje medrese, njenim planovima ali i problemima sa kojima se susreće. Uvaženi gosti su obišli prostorije Medrese, biblioteku, njene učionice, kabinet za jezike, kabinet informatike, kao i restoran. Tom prilikom su porazgovarali i sa učenicima Medrese.

Uz konstataciju da je obrazovanje mladih jedan od najvažnijih i najznačajnijih ciljeva, sagovornici su u krajnje prijateljskom razgovoru razmenili mišljenja o mogućim vidovima saradnje te izrazili želju za što skorijom konkretizacijom dogovora koji je postignut a koji će doprineti boljem i uspešnijem radu Beogradske islamske srednje medrese.

Gosti su uputili poziv svojim sagovornicima da posete Iran za vreme Sajma Kur’ana koji će se održati tokom meseca Ramazana te uputili zvaničan poziv.

Ova poseta uvaženih gostiju je usledila nakon poziva Vakufske direkcije pri poslednjem susretu sagovornika koji je obavljen u Ambasadi Irana.

Share post

Shares