DIREKTOR VAKUFSKE DIREKCIJE – BEJTUL MALA RIJASETA IZS, PRETHODNE SEDMICE SASTAO SE SA PREDSEDNIKOM YTB-A, KAO I SA ODLAZEĆIM AMBASADOROM REPUBLIKE TURSKE

Direktor Vakufske direkcije – Bejtul mala Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Musa Abu Sabiah, u sedmici za nama razgovarao je sa direktorom YTB-a (Direkcija za Turke u inostranstvu i srodne zajednice) gospodinom Abdullahom Erenom, kao i sa odlazećim ambasadorom Republike Turske nj.e. Tanžu Bilgičem.

U sredu, 10. marta, Islamsku zajednicu Srbije posetio je direktor YTB-a, gospodin Abdullah Eren.

U srdačnom razgovoru, direktor Abu Sabiah je kazao kako prati rad YTB-a i da su rezultati tog rada vidljivi, kako u Evropi tako i u zemlji njegovog porekla – Palestini gde je jedan od predstavnika YTB-a, dr Serdar Džan, i odlikovan od strane palestinskog predsednika Abasa.Direktor Vakufske direkciije je rekao da očekuje da se prisustvo YTB-a oseti i u Srbiji. On je predložio za početak da se stipendira učenje turskog jezika. „Vi pravite svoje ambasadore po svetu. Rijaset Islamske zajednice Srbije ima medrese, fakultet, džamije… sa nama ćete lako sprovesti svoje ideje oko obrazovanja, uključite se u projekte i mi ćemo svi biti vaši ambasadori,“ kazao je između ostalog direktor Abu Sabiah.Sastanku su prisustvovali i ambasador Republike Turske, nj.e. Tanžu Bilgič, zamenik muftije srbijanskog – muftija beogradski Mustafa ef. Jusufspahić, kao i direktor Beogradske islamske srednje medrese i glavni imam Bajrakli džamije – Ramadan ef. Mehmedi.

Dan kasnije, četvrtak 11. mart, u oproštajnu posetu Islamskoj zajednici došao je ambasador Republike Turske nj.e. Tanžu Bilgič.

Direktor Vakufske direkcije – Bejtul mala je iskoristio priliku da kaže kako su odnosi između dve države, Republike Srbije i Republike Turske, mnogo bolji nego ranije. Istakao je i to, da nije slučajno što je mandat nj.e. Tanžu Bilgiča bio baš u periodu kada su odnosi dve države krenuli uzlaznom linijom, te kada su započeti neki veliki i značajni projekti sa Islamskom zajednicom, a čiji će rezultati biti vidljivi tek u mandatu novog ambasadora.Otuda je direktor Abu Sabiah poželeo da i saradnja sa budućim ambasadorom Republike Turske u Beogradu bude na istom nivou kao što je bila sa nj.e. Bilgičem.Ovom sastanku su prisustvovali i zamenik muftije Srbijanskog – muftija beogradski Mustafa ef. Jusufspahić, kao i glavni imam Bajrakli džamije – Ramadan ef. Mehmedi.

Share post

Shares