PREDSTAVNICI SVETSKE ZDRAVSTVENE OGRANIZACIJE U SRBIJI POSETILI ISLAMSKU ZAJEDNICU SRBIJE

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Sead ef. Nasufović, u pratnji svojih saradnika, muftijom sandžačkim – Senadom ef. Halitovićem, i koordinatorom versko-prosvetne službe, Kemalom ef. Hasanovićem, primio je predstavnike Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji, dr Marijana Ivanušu i Miljana Rančića, koordinatora za vanredne situacije pri kancelariji SZO u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči o trenutnom stanju prouzrokovanom pandemijom Covid 19 i aktuelnoj vakcinaciji.Reisu-l-ulema Nasufović je upoznao goste sa aktivnostima koje Islamska zajednica Srbije preduzima u suzbijanju širenja virusa Covid 19, kao i stavu IZS po pitanju vakcinacije, ističući da se i on lično prijavio za vakcinisanje.

Takođe, reisu-l-ulema je pohvalio odnos države po pitanju tretiranja stanovnika ove zemlje, koje je jednako prema svima nevezano na veličinu grada, veru ili naciju.

Predstavnici SZO su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost na podršci koju IZS pruža u suzbijanju širenja virusa Covid 19. Nedvosmisleno su izneli stav da je vakcinacija jedino rešenje za nastavljanje normalnog života.Takođe, dr Ivanuša je potvrdio da ni u jednoj odobrenoj vakcini ne postoje sastojci životinjskog porekla, što je po šerijatskim propisima za pripadnike islamske veroispovesti jedan od najvažnijih preduslova za upotrebu vakcine. Gosti su takođe izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da ne postoji diskriminacija u lečenju pema muslimanima, te spremnost za dalju saradnju i pružanje eventualne pomoći koja je u domenu i delokrugu njihovog rada.

Share post

Shares