DIREKTOR VAKUFSKE DIREKCIJE RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE RAZGOVARAO SA OTPRAVNIKOM POSLOVA AMBASADE MALEZIJE U BEOGRADU

Juče, 19. februara 2021. godine, novi otrpravnik poslova ambasade Malezije posetio je Muftijstvo beogradsko.

Gospodina Khairul Tazrila Tarmizirija dočekali su muftija beogradski Mustafa ef. Jusufspahić i direktor Vakufske direkcije Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Musa Abu Sabiah.

Tokom razgovora, gost je upoznat sa organizacionom strukturom Islamske zajednice Srbije, njenim radom i aktivnostima.Sagovornici su razgovarali i o značaju halal sertifikacije, naročito u zemljama sa manjinskim muslimanskim življem, kao i o saradnji halal agencija na globalnom nivou – gde je istaknuto da je Halal agencija IZS bila redovni učesnik na konferencijama i sajmovima koji su održavani u Maleziji.

Sagovornici su se dotakli i teme vakufa – a kolika je njihova važnost i značaj govori činjenica o postojanju Ministarstva vakufa u muslimanskim državama.

Gospodin Tarmizi je na kraju izrazio želju da se saradnja između Muftijstva beogradskog – Rjaseta Islamske zajednice Srbije i ambasade Malezije, koja je već na visokom nivou, nastavi i ubuduće.

Share post

Shares